Hvis du er som meg og finner inspirasjon på amerikanske nettsider, har du sikkert lagt merke til at ofte skal det være noe som heter buttermilk i dressinger. Her får du oppskriften på hjemmelaget Ranch dressing.
Det er faktisk ikke noe vi får kjøpt i butikken i Norge, det er vannet som er igjen når man har kjernet smør. Men det kan løses på denne måten.
For å lage buttermilk, tar du den mengden melk du trenger i et desilitermål. Står det to desiliter buttermilk, tar du to desiliter melk.
Deretter har du i et par spiseskjeer med sitronsaft. Det kan fint være fra flaske, men du kan bruke fersk om du vil.
La det stå i cirka fem minutter, og så tykner det og får litt klumper, og det er blitt til buttermilk! Dette heller du så oppi dressingen.
Hjemmelaget Ranch dressing.
- 2 1/2 dl majones.
- 2 1/2 dl Buttermilk.
- 1 fedd hvitløk, skrelt.
- 1 ss finhakket løk.
- 1/8 ts fint havsalt.
- 1/2 ts tørr sennep.
- 2 ss finhakket fersk gressløk.
- 1 ss finhakket fersk persille.
Kjør det hele i en blender. La det gjerne stå over natten, slik at smakene setter seg. Kan oppbevares inntil 2 uker i kjøleskap.