Chimichurri Sauce er en kald saus som anvendes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.
Har du noen gang laget en chimichurri-saus? Det er en argentinsk saus eller krydder, som ligner på pesto, som er populær i hele Sør-Amerika. Denne mest grunnleggende laget av fersk persille, oregano, hvitløk, olje og eddik og litt chili pepper, selv om variantene på dette temaet er uendelige.
I Argentina brukes chimichurri både som en marinade og en saus til grillet biff, men du kan også bruke den med fisk, kylling, lam eller til og med pasta.
Ingredienser til Chimichurri Sauce
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 Fresno chili eller rød jalapeño, finhakket
- 3–4 hvitløksfedd, tynt oppskåret eller finhakket
- 1 dl rødvinseddik
- 1 ts. kosher salt
- 50 gram finhakket koriander
- 4 ss. finhakket persille
- 2 ss. finhakket oregano
- 2 dl ekstra virgin olivenolje
Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
Chimichurri smaker best om den får stå minst 30 minutter før servering.